Márványcsiszolás

Milyen márványfelületeket tudunk csiszolni?
Bármilyen típusú márványpadló, pult, vagy függőleges falburkolat csiszolása lehetséges.

Mikor van szükség csiszolásra?
Ha a márvány fénye megmattult, karcos, illetve ha a felület nem egyenletes. Ha túlságosan nagyok a felületi eltérések, akkor valószínűleg síkba csiszolás is szükséges, ez esetben akár 2-3 mm-t is le kell csiszolni a kőből. Megsüllyedt vagy repedt lapok esetén az egyes lapok cseréjét is el tudjuk végezni.

Pult márványcsiszolása

Mikor van szükség síkba csiszolásra?
Amennyiben a lapok illesztése nem tökéletes, a lapok közötti eltérés meghaladja az 1-2 mm-t, akkor a csiszolás előtt a felületet síkba kell csiszolni. Ehhez nagy keménységű gyémántkorongokat használunk, mellyel több mm eltérést is azonos szintbe lehet hozni. A síkba csiszolás alkalmával 2-3 fokozatban (a felület 2-3-szor történő bejárásával) érjük el a kívánt eredményt. Ennek célja, hogy tökéletesen sík felületet kapjunk, mivel a csiszoláshoz használt gyémántkorongokat tönkre teszi a nagy szintkülönbség. Ezután kezdődhet meg a tényleges márványcsiszolás.

Hogyan történik a márványcsiszolás?
Amennyiben a felület nem igényel síkba csiszolást, akkor először a felső elkoszolódott, karcos réteget kell eltávolítani. Ezt 5-6 fokozatban, egymást követő finomságó gyémántkorongok használatával érjük el. Az általunk leginkább használt technológia a vizes, gyémántfejes csiszolás, amely hatékony és gyors munkavégzést tesz lehetővé. A vizes technológiának köszönhetően gyakorlatilag nincs szálló por. A nehezen hozzáférhető helyeket (pl. sarkok, ) szárazon, csiszolókoronggal tisztítjuk meg. Itt is különösen figyelünk a szálló por csökkentésére.

Az utolsó fokozat csiszolása után a márvány karcmentes és majdnem tökéletesen csillogó lesz. Ezután kezdődhet a márvány fényesítése. A felület a végleges csillogó szépségét, ragyogását egy alapos fényezőporos polírozással kapja meg. Az eljárást a Polírozás menüpontban részletezzük.

Árak, ajánlatkérés
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, az Elérhetőség menüpontban levő lehetőségeken megtalál bennünket, kérjen ajánlatot és felkeressük Önt.

Addig is sok hasznos információt talál az alábbi oldalakon:
www.marvanycsiszolas.hu
www.marvany.lap.hu