Polírozás

Csillogó márványAbban az esetben, ha nem karcos és nem túlzottan mattult a kő, könnyen visszahozható a fénye korszerű polírozási technológiánkkal.

A polírozási eljárás csak a felületi fényt képes visszadni, nem alkalmas mechanikai sérülések illetve marások eltávolítására. Kétféle polírozási eljárást használunk. Az első az un. Fényezőporos technológia, melyet nagy felületeken alkalmazunk. Ennek során alaposan átdörzsöljük a felületet disznósörte koronggal és fényezőporral. Így hatékony eredményt érünk el, mert a pórusok is alaposan megtisztulnak, s így a végeredmény egy egyenletesen magas fényű felület.

A másik technológia, melyet költséghatékony megoldásként ajánlunk, az un. Kristalizálás. Ennek lényege, hogy kémiai-mechanikai úton a felület felső rétege megkeményedik, s igy egy kopásálló felület keletkezik. Ennek során acélkoronggal dörzsöljük át a felületet, miközben speciáls vegyszerrel permetezzük. Így a felület fénye tartósabbá válik. Ezt az eljárást inkább kisebb felületeken, illetve rendszeresen karbantartott, polírozott felületek esetenkénti kopásának kiegyenlítésére ajánljuk.

Irányárak
Fényezőporos polírozás: 1.400 - 1.900 Ft+áfa/m2
Kristalizálás: 1.300 - 1.700 Ft+áfa/m2